19:00

Vellinge FF

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge FF

Startelva: Mikael – Majed, Alex, Martin N, Alfons – Maksym, Johan E, Sträng, Linus – Jimmy, Anders

Avbytare var Amine som spelade sista 35 minuterna som först anfallare och sedan vänster yttermittfältare, Olle som spelade sista kvarten som anfallare, Adam som spelade sista kvarten som vänsterback och Marcus som spelade sista 8 minuterna som höger yttermittfältare.

Vellinge FF började bäst, hade under de första 10 minuterna 3 hörnor, några frisparkar i hyfsade lägen och ett par luriga långskott varav ett tuschade en av våra (?) spelare men Mikael var med på noterna och redde ut alla situationer.

Därefter var det vår tur att ha en period med mycket hörnor och frisparkar i bra lägen. Anders var relativt fri med målvakten i 11:e resp. 15:e min. Båda gångerna dock i ganska dålig vinkel. På det första läget kunde målvakten rädda till hörna. Vid den andra hade målvakten som stod lite fel varit chanslös om bollen gått på mål men skottet smet precis utanför bortre stolpen. I den 16:e min tog vi däremot ledningen med ett vackert mål. En frispark från Maksym nådde Anders som från vänsterkanten snyggt nickpassade in till Sträng som från nära håll kunde nicka in bollen.

Lite senare drog Alex ner en spelare som precis var på väg igenom. Förseelsen skedde precis utanför straffområdet och Alex fick ett gult kort. Vissa domare hade nog gett ett rött och dagens hade nog också gjort det om motsvarande förseelse skett 5 meter närmare mål. Det kändes nog dock rätt av domaren att fria. Därefter hände inte mycket utan spelet böljade lite fram och tillbaka. Den enda riktiga målchansen hade vi när en hörna från Maksym så nära resulterade när bollen för ett ögonblick låg stilla precis på mållinjen innan Vellinge fick undan den.

I den 59:e min ökade vi på till 2-0 genom Anders som gjorde ett lika säkert som elegant avslut från nära håll efter en suverän frispelning av Maksym. Det kändes nu relativt avgjort och när vi gjorde 3-0 i den 72:a min kändes segern bombsäker. Det var åter Anders som stod för ”målandet” och även denna gång var det Maksym som stod för assisten, den här gången på en frispark.

I den 75:e min hade sedan Vellinge sin klart bästa chans i matchen när de sköt mycket tätt utanför från mycket nära håll. I den 79:e var Anders nära att fullborda ett äkta (alla mål i rad i en och samma halvlek) hat-tric men målvakten hann precis före. Anders hann inte stanna och gick kanske också in lite vårdslöst i situationen vilket ledde till att deras målvakt fick ögonbrynet skadat och fick utgå medan Anders blev varnad. Anders blev sedan utbytt men tyvärr utbröt därefter ett litet tumult utanför planen när en av deras ledare gick in och skällde på Anders i vårt bås vilket fick honom att tända till ordentligt. Det hela slutade med gult kort för Anders och därmed utvisning och en utvisning också av deras ledare.

När spelet efter några minuter kom igång igen gick vi över till spel med en libero (Alfons) bakom en fyrbackslinje och bara en anfallare (Olle). Trots närmare 9 minuters tillägg hände inte mycket mer i chansväg.

Totalt sett en spelmässigt ganska jämn match, kanske med ett visst övertag för oss men där vi var betydligt farligare när vi anföll. Också utöver de 3 målen hade vi fler vassa chanser. Den ende som riktigt hotade var deras klart bästa spelare Emil Nilsson som med sin snabbhet oroade en del, speciellt i första halvlek. En rättvis seger alltså men kanske något mål för stor.

Statistik: Hörnor: 9-5 Avslut på mål: 5-5 Avslut utanför: 2-5